Grote brand in flatgebouw

Grote brand in flatgebouw

Geplaatst op 20 november 2022, om 11:10 uur

‘S-HEERENBERG – In een flatgebouw aan de Bergherveld in het Gelderse ‘s-Heerenberg heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Het complex werd ontruimd. Rond 10.45 uur meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dat de brand onder controle was. Drie bewoners zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Hoeveel woningen precies werden ontruimd is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio gaat het om een ouder gebouw met drie verdiepingen. De brand woedde in twee appartementen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. De veiligheidsregio waarschuwde omwonenden om vanwege de vrijkomende rook hun deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te zetten.


Door: ANP