Klein laagje sneeuw op aantal plekken in Nederland

Klein laagje sneeuw op aantal plekken in Nederland

Geplaatst op 20 november 2022, om 11:19 uur

NEDERLAND – Op een aantal plekken in Nederland was zondagochtend voor het eerst dit winterhalfjaar sprake van een deels wit landschap. Dat meldt Weeronline. Volgens de weerdienst kwamen zondagochtend uit het noorden van de provincie Groningen meldingen van besneeuwde grasvelden, auto’s en daken.

Het gaat om slechts een dun laagje regionaal aanwezige poedersneeuw, afkomstig van enkele lichte buien die vanaf de Waddenzee over het noorden van Groningen trokken. De sneeuw bleef op daken, auto’s en gras liggen. De gevallen hoeveelheid was niet genoeg voor echte sneeuwpret, aldus Weeronline, “al kun je van de sneeuw op de auto’s wel een enkele sneeuwbal maken”.

Vrijdagavond maakte Weeronline al melding van de eerste sneeuwvlokken die vielen, in Groningen en Drenthe. Daarbij ging het om enkele “natte vlokken” die niet bleven liggen. Van een besneeuwd landschap was toen dan ook geen sprake.

Later zondag is volgens Weeronline vooral in Friesland, Overijssel en Drenthe kans op sneeuw. In De Bilt werd zondagochtend de eerste matige vorst van het winterseizoen gemeten. In de loop van zondag probeert zachte lucht de kou te verdrijven, maar de koude lucht geeft tegengas en op de grens van beide luchtsoorten kan dan sneeuw vallen, aldus de weerdienst.

Door: ANP