Regen en ongelukken leiden tot drukste ochtendspits van het jaar

Regen en ongelukken leiden tot drukste ochtendspits van het jaar

Geplaatst op 17 november 2022, om 08:18 uur

NEDERLAND – Het is vanochtend druk op de weg door de regen en ongelukken, meldt de ANWB. Er stond rond 08.00 uur 940 kilometer file. Daarmee is het de drukste ochtendspits van dit jaar.

Door de regen rijden mensen langzamer, waardoor langere files ontstaan. Daarnaast is er een aantal ongelukken gebeurd. Zo ging het mis op de A27 bij Werkendam en op de A8 bij knooppunt Coenplein richting Amsterdam.

De ANWB en Rijkswaterstaat hadden al gerekend op een drukkere spits en adviseerden daarom om thuis te werken als dat kon. Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan. De drukste avondspits van het jaar werd begin deze maand gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.