Drukke ochtendspits door regen en ongelukken in Nederland

Drukke ochtendspits door regen en ongelukken in Nederland

Geplaatst op 17 november 2022, om 07:48 uur

DEN HAAG – Het is donderdagochtend druk op de weg vanwege regen en ongelukken, meldt de ANWB. Rond 07.30 uur staat er al ruim 400 kilometer file. Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden.

Op de A27 van Breda naar Utrecht is een ongeluk gebeurd bij Werkendam met twee auto’s. Dat levert een vertraging op van anderhalf uur. Ook op de A8 bij knooppunt Coenplein richting Amsterdam is vertraging door een ongeluk, een auto belandde daar achterstevoren op de vangrail door een ongeval met een vrachtwagen. Op de A2 bij Zaltbommel richting Utrecht staat ook een file van ruim een uur.

Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwden eerder al voor een drukke ochtendspits vanwege het slechte weer. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan. Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht.