Alle inzittenden bus terug naar Nederland na botsing in België

Alle inzittenden bus terug naar Nederland na botsing in België

Geplaatst op 15 november 2022, om 13:42 uur

DEN HAAG  – Alle inzittenden van de Nederlandse touringcar die maandag op een vrachtwagen botste bij het Belgische Destelbergen op de snelweg E17 zijn al in Nederland of nog onderweg terug. Volgens een woordvoerder van reisorganisatie Bolderman Excursiereizen is ook de chauffeur onderweg naar huis, hij zat maandag een tijd bekneld na de botsing.

Drie inzittenden gingen iets later terug naar Nederland, omdat ze nog in het ziekenhuis waren vanwege onderzoek. Zij zijn lichtgewond geraakt, net als de chauffeur, die uiteindelijk alleen een blauwe teen overhield aan de botsing.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de botsing. Uit het onderzoek bleek al dat de chauffeur niet afgeleid werd door zijn telefoon voor de botsing.

LEES OOK: UPDATE: Zeker twintig gewonden na ongeluk met bus vol met ouderen

Door: ANP