Veel jongeren bij stille tocht Hoorn voor doodgestoken scholier

Veel jongeren bij stille tocht Hoorn voor doodgestoken scholier

Geplaatst op 11 november 2022, om 21:11 uur

HOORN  – In Hoorn hebben enkele honderden mensen vrijdagmiddag een stille tocht gehouden voor de 14-jarige scholier Dani uit Westwoud die eind oktober is doodgestoken. Onder de deelnemers aan de tocht waren veel jongeren. Ook burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn en zijn ambtgenoot Michiel Pijl van de gemeente Drechterland, waarvan Westwoud deel uitmaakt, liepen mee.

De groep vertrok bij het uitvaartcentrum in de Johannes Poststraat en eindigde bij de middelbare school Oscar Romero. Sommige deelnemers aan de tocht droegen fakkels. Bij de school legden mensen bloemen en plaatsten ze kaarsen.

De 14-jarige jongen was bij zijn school Oscar Romero aan de Bouwsteen neergestoken. Na een aantal dagen overleed hij in het ziekenhuis.

NH Nieuws schreef eerder dat leerlingen hadden gemeld dat drie jongens op de rokersplaats net buiten het schoolplein ruzie kregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en uiteindelijk een jongen een mes trok. Een 16-jarige jongen is opgepakt als verdachte. Hij is geen leerling van de middelbare school.

Door: ANP