VIDEO: Spectaculaire politie-achtervolging; getrokken pistolen en auto verdachten geramd

VIDEO: Spectaculaire politie-achtervolging; getrokken pistolen en auto verdachten geramd

Geplaatst op 10 november 2022, om 11:08 uur

ZOETERMEER – De politie heeft gistermiddag beelden gedeeld van een spectaculaire politie-achtervolging en een enorme crash op de A12 bij Zoetermeer. De achtervolging speelde zich af in de zomer van 2021.

Op 31 juli 2021 kregen een aantal mannen ruzie op de Madeliefstraat in Vught. Het slachtoffer kreeg een pistool in zijn nek en werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer raakte flink gewond tijdens de mishandeling.

Al snel ging de politie over tot een grootschalige zoektocht en zette een achtervolging in. Binnen een uur na het incident werden twee mannen uit Den Haag (21 en 24 jaar) en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dit gebeurde op de A12 bij Zoetermeer. De politie reed na een wilde achtervolging de Peugeot 206 (eigendom van de moeder van de 21-jarige man) klem tegen de vangrail.