Nog 4 arrestanten vast na actie tegen Zwarte Piet in raad Emmen

Nog 4 arrestanten vast na actie tegen Zwarte Piet in raad Emmen

Geplaatst op 10 november 2022, om 11:18 uur

EMMEN – Vier mensen zitten nog vast, nadat ze maandag waren opgepakt tijdens een protest tegen Zwarte Piet in de raadszaal in Emmen. De politie doet nog onderzoek naar hun identiteit, laat een woordvoerder weten. Eerder werden acht andere demonstranten vrijgelaten.

Actievoerders van Extinction Rebellion verstoorden de raadsvergadering in Emmen omdat ze willen dat het uiterlijk van de pieten bij de sinterklaasintocht in de Drentse stad wordt aangepast. Ze werden aangehouden voor lokaalvredebreuk omdat ze ook na herhaaldelijke oproepen om te vertrekken uit de raadszaal bleven zitten.

De klimaatactivisten lieten weten dat ze zich solidair tonen met de antiracismebeweging en de acties van Kick Out Zwarte Piet.

Door: ANP