Twee verdachten aangehouden voor uitbuiten vrouwen

Twee verdachten aangehouden voor uitbuiten vrouwen

Geplaatst op 10 november 2022, om 12:15 uur

DEN HAAG – De politie heeft een 25-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aangehouden op verdenking van mensenhandel. De twee zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het seksueel uitbuiten van meerdere vrouwen.

De politie begon in maart dit jaar een onderzoek naar de uitbuiting. Dat gebeurde na een prostitutiecontrole in Rotterdam, waar de politie signalen kreeg dat een 19-jarige vrouw uit Rotterdam werd uitgebuit. Er bleken nog meer slachtoffers te zijn: een 34-jarige vrouw uit Amsterdam en een 20-jarige vrouw uit Rotterdam. Volgens de politie gaat het om “kwetsbare vrouwen die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting”.

Afgelopen dinsdag is de 25-jarige man aangehouden. Een dag later meldde de tweede verdachte zich op op het politiebureau in Breda, waar ze werd aangehouden.

Door: ANP