Vlaamse moeder riskeert 18 jaar cel voor gruwelijke moord op Nederlandse Ichelle

Vlaamse moeder riskeert 18 jaar cel voor gruwelijke moord op Nederlandse Ichelle

Geplaatst op 9 november 2022, om 11:24 uur

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in de rechtbank van Middelburg achttien jaar celstraf geëist tegen de 46-jarige Sandra H. uit Zeeland. De geboren Belgische wordt beschuldigd van moord op de 29-jarige Ichelle van de Velde door haar op 15 december 2020 te wurgen.

Volgens de officier van justitie voelde H. zich “bedrogen” door het slachtoffer, omdat haar toenmalige echtgenoot en Van de Velde tijdens een kortstondige driehoeksrelatie in de weken ervoor “smoorverliefd” waren geworden op elkaar.

“Ze moest lijdzaam toezien, voelde zich verraden en was kwaad. Mogelijk is haar woede die ochtend tot uitbarsting gekomen kort nadat ze de whatsapp-berichten had gelezen tussen Ichelle en haar echtgenoot. Haar idee was: ‘Als ik Ichelle niet kan krijgen, dan jij ook niet’.”

Door: ANP