90-jarige man slachtoffer van laffe babbeltruc

90-jarige man slachtoffer van laffe babbeltruc

Geplaatst op 9 november 2022, om 11:25 uur

UTRECHT – Een man en een vrouw weten op zaterdag 5 november op slinkse wijze voor duizenden euro`s buit te maken bij een 90-jarige man. Afgelopen maandag nemen zij opnieuw contact op met het slachtoffer, maar de man heeft in de tussentijd contact opgenomen met de politie. Daardoor werden beide verdachten diezelfde dag nog aangehouden.

Op zaterdag 5 november wordt de man op straat aangesproken door een 22-jarige vrouw uit Utrecht. Zij vraagt de man om hulp bij een betaling omdat haar eigen pinpas niet werkt. Dit blijkt echter het begin van een slinkse babbeltruc waarbij het slachtoffer uiteindelijk voor duizenden euro`s wordt opgelicht. Thuis raakt het slachtoffer beduusd van wat hem zojuist is overkomen. Uit argwaan wordt daarom contact gezocht met de politie.

Aanhoudingen

Maandag neemt de vrouwelijke verdachte telefonisch contact op met het slachtoffer. Wat de verdachte echter niet weet is dat de politie dankzij dit contact een uitgelezen kans heeft om de verdachte te arresteren. Op het moment dat de verdachte zich meldt bij het slachtoffer wordt zij direct ingerekend door aanwezige agenten van het basisteam en flexteam. Daarnaast wordt ook een vermoedelijke handlanger gearresteerd, een 29-jarige man uit Utrecht. Beide zitten momenteel nog in hechtenis voor verder verhoor.