OM eist 14 jaar cel voor fatale brand Hellevoetsluis

OM eist 14 jaar cel voor fatale brand Hellevoetsluis

Geplaatst op 9 november 2022, om 11:21 uur

ROTTERDAM  – Voor het aansteken van een fatale woningbrand aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis, heeft het Openbaar Ministerie woensdag veertien jaar cel geëist tegen Evert R. (54) uit Spijkenisse. Bij de felle en allesvernietigende woningbrand in de nacht van 19 op 20 mei 2016 kwam het echtpaar Lampers om het leven. Beide slachtoffers waren 84 jaar.

R. zit al een straf van twaalf jaar uit die het hof hem in 2020 oplegde voor stalking en vier andere branden in Hellevoetsluis, die volgens justitie allemaal in relatie staan met de brand aan de Gruttostraat. Twee branden werden gesticht bij de zoon van het echtpaar, de andere branden waren bij zijn zus en de ex van R.

De zoon van het echtpaar Lampers ging nauw om met de ex-vriendin en dat kon R. volgens justitie niet verkroppen. In de ogen van de officier van justitie handelde R. “met ongekende gewetenloosheid”.

R. ontkent de branden te hebben gesticht en zegt onschuldig vast te zitten. Volgens justitie stuurde hij bedreigende sms’jes naar onder anderen zijn ex. Ook zijn adressen van de familie Lampers in zijn woning gevonden en een foto van het omgekomen echtpaar op zijn laptop.

Door: ANP