Glennis Grace krijgt taakstraf van 200 uur voor geweld in Jumbo

Glennis Grace krijgt taakstraf van 200 uur voor geweld in Jumbo

Geplaatst op 9 november 2022, om 13:17 uur

AMSTERDAM– Zangeres Glennis Grace is woensdag veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor het geweldsincident in een Amsterdams filiaal van Jumbo, in februari dit jaar. De rechtbank in Amsterdam sprak woensdag in het vonnis over fors geweld. Supermarktmedewerkers “hadden geen schijn van kans en hebben pijn geleden”, aldus de rechtbank.

Glennis Grace was zelf bij de uitspraak aanwezig, als enige van de vijf verdachten. De zangeres is schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging, maar werd vrijgesproken van mishandeling omdat de supermarktmedewerker geen letsel had opgelopen door haar duw. Ze werd ook vrijgesproken van bedreiging, omdat dit volgens de rechtbank niet kan worden bewezen.

Bewakingsbeelden van het chaotische incident toonden aan dat drie supermarktmedewerkers op zaterdagavond 12 februari werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. Glenda Batta (44), zoals de zangeres in werkelijkheid heet, heeft een medewerker met een platte hand geduwd en deze ook een knietje gegeven. Zij haalde als eerste uit, aldus de rechter. De groep was direct gewelddadig.

Eerder die avond was de toen 15-jarige zoon van de zangeres de winkel uitgezet omdat hij tijdens het boodschappen doen een elektronische sigaret rookte. Hij verzette zich hevig, gooide met winkelmandjes en kwam ten val. Volgens zijn moeder kwam hij met een bebloed gezicht thuis, waarop ze besloot verhaal te gaan halen. Haar zoon Anthony en zijn 15-jarige vriend stonden voor de kinderrechter en krijgen donderdag hun vonnis te horen.

Vier medeverdachten van Glennis Grace zijn veroordeeld tot taakstraffen van 50 tot 200 uur.

Door: ANP