Bedreigde fotograaf niet schuldig aan hakenkruisvlag Stroe

Bedreigde fotograaf niet schuldig aan hakenkruisvlag Stroe

Geplaatst op 9 november 2022, om 13:32 uur

STROE – De bedreigde fotograaf van Persbureau Heitink, die op sociale media beschuldigd werd van betrokkenheid bij het ophangen van een hakenkruisvlag langs de A1 bij Stroe, deed enkel verslag. Hij was dus niet betrokken bij het ophangen van de vlag. Dit zegt de politie na onderzoek.

Wie de vlag wel heeft opgehangen bij het viaduct begin augustus, is niet bekend. Ook heeft het onderzoek naar de volgens de politie onacceptabele bedreigingen aan het adres van de fotograaf niets opgeleverd. De politie vraagt mensen die meer weten zich te melden.

Naast het viaduct woedde destijds ook een kleine bermbrand, waarbij autobanden in brand waren gestoken. De brandweer kon die brand toen snel blussen.

De fotograaf van Persbureau Heitink maakte die bewuste nacht een foto van de nazivlag naast de bermbrand. Op sociale media ontstond ophef over de foto, omdat het leek alsof hij gemaakt was nog voor het incident was gemeld. Volgens Heitink waren de tijdsinstellingen van de camera van de fotograaf niet goed gezet en ontstond zo het tijdsverschil.

‘Bevestiging dat wij het echt niet zijn’
“Het is fijn dat de politie dit naar buiten brengt en uitsluit dat wij betrokken zijn”, aldus Heitink. “Het is ook de 101 procent bevestiging dat wij het echt niet zijn. Buitenstaanders die nog een twijfel hadden, daarbij is die twijfel weggenomen.”

“Het is ook de 101 procent bevestiging naar onze afnemers. Maar die vertrouwen ons al 100 procent. Ze zijn mij blijven vertrouwen. Dat steunde me heel erg”, benadrukt Heitink.

Door: ANP