UPDATE: Treinen rijden weer tussen Zwolle en Meppel, zwaan bevrijd

UPDATE: Treinen rijden weer tussen Zwolle en Meppel, zwaan bevrijd

Geplaatst op 9 november 2022, om 15:39 uur

MEPPEL– Tussen Zwolle en Meppel rijden de treinen woensdag aan het eind van de middag weer volgens de normale dienstregeling. De zwaan die urenlang vastzat in de bovenleiding vlakbij Meppel is bevrijd. Het dier is meegenomen door de dierenambulance. Waarschijnlijk gaat de zwaan het niet overleven, aldus een woordvoerder van ProRail.

De brandweer haalde de vogel iets voor 16.00 uur met een hoogwerker uit de bovenleiding. Het zwaargewonde dier had toen ongeveer vier uur vastgezeten. In eerste instantie werd geprobeerd hem onder begeleiding van de dierenambulance met een stok los te krijgen. Dit mislukte.

Volgens een woordvoerder van ProRail was de situatie uitzonderlijk. “Dit gebeurt eigenlijk nooit.”

Door: ANP