Eindhovens Dagblad heeft Twitteraccount terug

Eindhovens Dagblad heeft Twitteraccount terug

Geplaatst op 7 november 2022, om 19:53 uur

EINDHOVEN – Het Twitteraccount @ED_Eindhoven is weer in handen van het Eindhovens Dagblad. Onbekenden namen het account zondag rond 18.30 uur over. De inbrekers doopten het account onder meer om tot AJAX FANS en riepen onder meer op tot het stemmen op politieke partijen PVV en Forum voor Democratie.

Hoofdredacteur Joris Goes zegt opgelucht te zijn dat het dagblad het kanaal weer kan gebruiken. Tweets die de onbekenden plaatsten zijn inmiddels verwijderd. Rond 18.20 uur plaatsen de inbrekers nog een bericht, waarin ze aankondigden dat dat hun laatste tweet was.

In een statement zeiden de inbrekers dat ze het account “puur voor de lol” hadden overgenomen. Het kostte naar eigen zeggen “een paar seconden” om binnen te komen. De onbekenden voegen toe dat ze “hoogstwaarschijnlijk snel opnieuw via een ander account” verschijnen.

Het overnemen van het account gebeurde kort voordat de Eredivisiewedstrijd Ajax-PSV was afgelopen. De Amsterdammers verloren met 1-2.

LEES OOK: Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt

Door: ANP