Politie vind 900 cobra’s in huis; drie 21-jarigen aangehouden

Politie vind 900 cobra’s in huis; drie 21-jarigen aangehouden

Geplaatst op 7 november 2022, om 19:02 uur

VELDHOVEN – De politie heeft in Veldhoven in de nacht van vrijdag op zaterdag negenhonderd cobra’s gevonden. Drie mannen van 21 jaar uit de Brabantse plaats zijn aangehouden. Het zware illegale knalvuurwerk wordt vernietigd.

Bij een controle van een brommer van een van de mannen bleek dat hij een tas vol met het illegale vuurwerk bij zich had. Daarna doorzocht de politie ook een huis aan de Kerkweg waar hij net was geweest, waar nog meer vuurwerk werd gevonden.

Maandag meldde de politie ook dat in een kelderbox en een kruipruimte in Den Haag 79 kilo zwaar vuurwerk was gevonden. Ook dat wordt vernietigd. Vier mensen zijn opgepakt. Het gaat om een man van 48 uit Den Haag en om drie mannen (34, 29 en 26) die geen vast onderkomen hebben.

Bij de woning aan de ‘s-Gravenzandelaan, net buiten het centrum van Den Haag, lagen onder meer 780 nitraatbommen, 231 cobra’s en 32 mortierbommen. De vondst werd afgelopen vrijdag gedaan en is maandag naar buiten gebracht. De politie zegt een tip over de opslag te hebben gekregen.

Door: ANP