Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt

Twitteraccount Eindhovens Dagblad gehackt

Geplaatst op 6 november 2022, om 20:02 uur

EINDHOVEN – Het Twitteraccount @ED_Eindhoven van het Eindhovens Dagblad is zondagavond rond de klok van 18.30 uur gehackt, meldt het dagblad. Het account heet nu AJAX FANS en roept onder meer op tot het stemmen op politieke partijen PVV en Forum voor Democratie.

Hoofdredacteur Joris Roes laat via Twitter weten dat het dagblad werkt aan het terughalen van het account. “De redactie van het ED probeert deze problemen snel op te lossen. In de tussentijd kunnen gebruikers het profiel ook rapporteren en aangeven dat het profiel gehackt is”, schrijft de krant in een bericht op de website.

Het is nog niet duidelijk wie achter de hack zitten. Wel schrijven de hackers: “We konden dit account ook gebruiken om mensen op te lichten. Maar zo ver gaan we niet… Gewoon even een beetje lol maken!” De hackers verwijzen ook naar een Telegram-account. Dat heeft momenteel zo’n twintig abonnees.

Het dagblad laat weten via een ander account, @ED_Regio, hun lezers te informeren.

 

 

https://twitter.com/ED_Eindhoven/status/1589331879547011073

https://twitter.com/ED_Eindhoven/status/1589330922872406016?s=20&t=fc4FsbNoyiZDWODdvjeT5g

Door: ANP