Dode bij steekpartij tbs-kliniek, dader pleegt zelfmoord

Dode bij steekpartij tbs-kliniek, dader pleegt zelfmoord

Geplaatst op 5 november 2022, om 17:55 uur

BALKBURG – In de tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is bij een steekpartij een dode gevallen. Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaat het om een medewerker van de kliniek. De dader, een patiënt, heeft na de steekpartij zelfmoord gepleegd. Ook zijn er bij de aanval twee medewerkers gewond geraakt. De medewerkers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de DJI viel de dader de drie medewerkers aan met een mes. Daarna heeft de patiënt zich in een aparte ruimte opgesloten en daar geprobeerd brand te stichten. Het vuur werd uiteindelijk door de sprinklers snel gedoofd. De dader heeft zich daarna in diezelfde ruimte van het leven beroofd met het mes waarmee hij de medewerkers had aangevallen.

“Wij zijn geschokt en verslagen door deze trieste gebeurtenis, zegt directeur Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen van de DJI Wouter Boogaard. “Onze gedachten zijn bij de nabestaanden en familie van de betrokken collega’s en de patiënt, en bij het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht.”

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Over de identiteit van de patiënt wil de woordvoerder van de DJI geen uitspraken doen.