UPDATE: Vrouw van 81 verdacht van dodelijke ruzie ziekenhuis Den Bosch

UPDATE: Vrouw van 81 verdacht van dodelijke ruzie ziekenhuis Den Bosch

Geplaatst op 3 november 2022, om 11:54 uur

DEN BOSCH – Een vrouw van 81 wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van een 78-jarige vrouw in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. De twee vrouwen kregen in de nacht van woensdag op donderdag een handgemeen. De aanleiding is niet bekend. Bij de ruzie viel het slachtoffer uit haar ziekenhuisbed op de grond. Daarna bleek dat ze was overleden. Onderzoek moet duidelijk maken hoe ze is gestorven.

De oudste van de twee vrouwen, die uit de Brabantse gemeente Heusden komt, is aangehouden. Volgens de politie is het nog niet mogelijk geweest om met haar te spreken. Over haar medische achtergrond wil de politie niets zeggen.

Het slachtoffer komt uit Vught. Ze lag in haar bed toen de andere vrouw haar kamer binnenkwam. Waarom die vrouw dat deed, is niet bekend. De politie zegt vanwege privacy geen verdere mededelingen te doen over slachtoffer en verdachte. Het ziekenhuis meldde eerder dat het slachtoffer uit Vlijmen komt, maar dat klopt volgens de politie niet.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zegt dat het incident gebeurde op een gewone verpleegafdeling. “Een ziekenhuis is een openbare instelling en dat betekent dat patiënten op gewone verpleegafdelingen bewegingsvrijheid hebben”, laat het ziekenhuis weten. Op het moment van het handgemeen waren er genoeg medewerkers, “er was geen onderbezetting van personeel”, aldus het ziekenhuis.

Volgens de politie is er “geen aanleiding om te denken” dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden.

Zie meer op: https://112brabant.nl/2022/11/03/foto-update-vrouw-dood-bij-incident-tussen-patienten-in-ziekenhuis/

.

Door: ANP