16-jarige verdachte steekpartij Hoorn nog 14 dagen vast

16-jarige verdachte steekpartij Hoorn nog 14 dagen vast

Geplaatst op 29 oktober 2022, om 18:50 uur

HAARLEM – De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat de 16-jarige verdachte van een steekpartij in Hoorn, waarbij een 14-jarige jongen zwaargewond raakte, nog zeker veertien dagen vast blijft zitten. Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zaterdag na bericht van De Telegraaf. De jongen wordt verdacht van poging tot moord.

Het 14-jarige slachtoffer werd woensdagmiddag vlak bij zijn school aan de Bouwsteen neergestoken. De 16-jarige werd niet veel later opgepakt. Hij is geen leerling van de middelbare school Oscar Romero. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Het slachtoffer werd na de steekpartij zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe hij er nu aan toe is, is onbekend. Op sociale media circuleren beelden van het steekincident. De politie roept op dergelijke beelden alleen met de politie te delen en niet online te verspreiden.

LEES OOK: 16-jarige jongen aangehouden na steekincident in Hoorn

Door: ANP