16-jarige jongen aangehouden na steekincident in Hoorn

16-jarige jongen aangehouden na steekincident in Hoorn

Geplaatst op 27 oktober 2022, om 10:56 uur

HOORN – Woensdagmiddag is rond 14.45 uur een 14-jarige jongen slachtoffer geworden van een steekincident aan de Bouwsteen in Hoorn. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en daar is hij opgenomen. Een 16- jarige jongen uit Hoorn is aangehouden. De politie onderzoekt wat de aanleiding van de steekpartij is. Informatie is nog steeds welkom.

Hulpdiensten waren snel aanwezig en direct is het slachtoffer behandeld. Ook het mobiel medisch traumateam is ingezet. Later op de middag is de verdachte aangehouden en is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Er is met getuigen en leerlingen van de nabijgelegen school gesproken over wat er is gebeurd. Ook is er slachtofferhulp ingeschakeld. Op social media gaan beelden van het incident rond. Deel die beelden niet via social media kanalen maar met de politie. Voor betrokkenen is het zeer onprettig om met deze heftige beelden geconfronteerd te worden.

Getuigenoproep
Wat precies de aanleiding is geweest van het incident wordt verder onderzocht. De recherche komt graag in contact met getuigen. Heeft u de steekpartij zien gebeuren of met uw kind gesproken over deze heftige gebeurtenis? Beschikt u over beelden? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.