Politie loste waarschuwingsschot op auto die over been agent reed

Politie loste waarschuwingsschot op auto die over been agent reed

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 13:14 uur

ROTTERDAM – Op donderdagavond rond 20.15 uur trokken inzittenden van een voertuig op de Jacominastraat in Rotterdam de aandacht van twee agenten.

Ze spraken de bestuurder hierop aan. Er is nog veel onduidelijk over wat er daarna gebeurde, maar wat wel duidelijk is, is dat één van de agenten ten val kwam. De automobilist ging er vervolgens in zijn auto vandoor, en reed hierbij over het been van de agent. Zijn collega loste hierna een waarschuwingsschot. De politie is hard op zoek naar de bestuurder en komt graag in contact met mensen die meer weten. De gewonde agent wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld. Naar wat nu blijkt, is er niet gericht geschoten op het wegrijdende voertuig, maar is er een waarschuwingsschot gelost. Het voertuig, een donkerkleurige Audi RS3, werd later in de avond aangetroffen op de Kamperfoeliestraat. Er was toen helaas geen zicht meer op de bestuurder en eventuele andere inzittenden van het voertuig. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie en de recherche startten direct met (sporen)onderzoek. Hieruit zal moeten blijken wat er precies gebeurd is. De politie is hard op zoek naar de bestuurder van het voertuig.

Vermoedelijk heeft de bestuurder na de aanrijding op de Jacominastraat over de Brede Hilledijk gereden, waarna hij het voertuig op de Kamperfoeliestraat parkeerde. Heeft u iets gezien, heeft u (camera)beelden, heeft u iemand zien uitstappen uit het voertuig op de Kamperfoeliestraat of heeft u andere informatie die voor ons van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.