Drie aanhoudingen (14,17 & 18) na woningoverval

Drie aanhoudingen (14,17 & 18) na woningoverval

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 13:30 uur

ROTTERDAM – Op de Heindijk in Rotterdam zijn vanmorgen drie jongens aangehouden voor een woningoverval. Het drietal brak in bij een ouder echtpaar, maar de politie wist hen gelukkig al snel aan te houden. Ze worden verdacht van diefstal door middel van inbraak.

Een ouder echtpaar werd in de vroege ochtend van vrijdag opgeschrikt door een drietal jongens in hun woning. Een oplettende buurman die dit zag gebeuren, alarmeerde de hulpdiensten. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de drie jongens nog aanwezig in het huis. Zij konden direct worden aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Rotterdam, een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn en een 18-jarige man uit Rotterdam. De jongens hadden de bewoners onder druk gezet om waardevolle spullen af te staan. Deze spullen werden tijdens de aanhouding bij hen aangetroffen en konden aan de eigenaren worden teruggegeven. Bij de overval raakte de 82-jarige bewoner van het huis gewond; hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn 78-jarige vrouw is flink geschrokken, maar bleef gelukkig ongedeerd.

De recherche doet onderzoek naar de zaak en komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben.