Man krijgt taakstraf voor masturberen in trein

Man krijgt taakstraf voor masturberen in trein

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 18:25 uur

HOORN – De rechtbank Noord-Holland heeft een 26-jarige man veroordeeld voor twee keer masturberen in de trein in het bijzijn van jonge vrouwelijke medepassagiers. Dat gebeurde op 4 juni en 16 mei 2022 op station Hoorn. Twee van de slachtoffers waren minderjarig. De man krijgt een taakstraf van 60 uur opgelegd en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van drie jaar. Voor vijf andere incidenten is de man vrijgesproken.

De incidenten
De man heeft bekend dat hij meerdere keren in het bijzijn van vrouwen heeft gemasturbeerd. Hij zei dat hij steeds bewust ervoor koos om dit in een stilstaande trein te doen. Zo kon hij de trein snel verlaten als een vrouw negatief op hem reageerde. Ook gaf de man aan dat hij vanaf ongeveer zijn 16e jaar al de behoefte voelde om zich in het openbaar af te trekken. Hij is hier na een veroordeling in 2018 voor behandeld, maar dit voorjaar kwam de behoefte toch sterk terug.

Van zeven incidenten die op de zitting werden besproken, heeft de verdachte er twee bekend.

Op 4 juni 2022 zat de man in een treincoupé op station Hoorn. Daar zaten ook twee meisjes. Het jongste meisje van 11 jaar lag te slapen op de schoot bij het oudste meisje. De man haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek en begon zich in het zicht van het oudste meisje af te trekken. Toen het meisje dit zag, stond zij op en zei hier wat van tegen de man. Daardoor werd het jongste meisje wakker. Op dat moment zagen de beide meisjes de man klaarkomen. Direct daarna verliet hij de trein.

Op zitting verklaarde de man dat hij zich had gericht op het oudste meisje. Het andere meisje kon hij niet goed zien, omdat zij met haar rug naar hem toe lag. Hij wist niet dat zij nog zo jong was.

Ook op 16 mei 2022 heeft de man zich afgetrokken in het bijzijn van een jonge vrouw. Dit gebeurde eveneens in de stilstaande trein op station Hoorn.