Man (58) die echtgenote in hals stak moet vier jaar cel in

Man (58) die echtgenote in hals stak moet vier jaar cel in

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 18:29 uur

ALMERE – Een 58-jarige man uit Almere die zijn vrouw met een mes in de hals stak is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man stak in april van dit jaar, in het bijzijn van hun zoon en schoondochter, zijn vrouw met een mes in haar hals. Dat de vrouw niet is komen te overlijden is vooral te danken aan het ingrijpen van de zoon van het echtpaar.

Stanleymes
Op 20 april werd de vrouw vanuit het niets door haar man aangevallen. In hun woning stak de man met een stanleymes in de hals van zijn vrouw. Op dat moment waren ook hun zoon en schoondochter in de woning aanwezig. De zoon voorkwam dat zijn vader verder kon gaan met de aanval. De rechtbank is het met de officier van justitie eens dat het handelen van de man moet worden gekwalificeerd als een poging doodslag.