Kapiteins schepen bootongeluk Terschelling na verhoor vrijgelaten

Kapiteins schepen bootongeluk Terschelling na verhoor vrijgelaten

Geplaatst op 22 oktober 2022, om 10:30 uur

TERSCHELLING – De kapiteins van de twee schepen van het bootongeluk bij Terschelling zijn vrijdag na verhoor heengezonden door de politie, meldt de Landelijke Eenheid. Ook de stuurman van de snelboot is verhoord en vrijgelaten. Niemand heeft vastgezeten, aldus de politie.

De drie zijn nog wel verdachten in het onderzoek naar het ongeluk, waarbij een snelboot en een watertaxi vrijdag vroeg in de ochtend op elkaar botsten. Daarbij kwamen twee mensen om het leven, naar twee andere personen wordt nog gezocht.

Het onderzoek naar het ongeluk “is in volle gang”, aldus de Landelijke Eenheid van de politie. Een boot van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) is onderweg om te zoeken naar de vermisten. Als het nodig is, worden er nog helikopters ingezet, zegt de woordvoerder van de politie.

“We vragen de beroeps- en pleziervaart goed uit te kijken naar de vermisten. Door de stroming, het getij en de wind is er geen afgebakend zoekgebied dus we hopen, met name voor de achterblijvers, dat de vermisten snel gevonden worden”, aldus de zegsman.