Strafzaak voetballer Quincy Promes is op 3 maart

Strafzaak voetballer Quincy Promes is op 3 maart

Geplaatst op 21 oktober 2022, om 10:20 uur

AMSTERDAM – De strafzaak tegen voetballer Quincy Promes wordt op 3 maart inhoudelijk behandeld in de rechtbank Amsterdam. Daar zal de hele dag voor uitgetrokken worden. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de 30-jarige oud-Ajacied van poging tot moord of doodslag. Op een familiefeest in juli 2020 in Abcoude zou hij een neef met een mes in een knie hebben gestoken. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op.

Vrijdag was een zogeheten regiezitting in de rechtbank, waarin diverse onderzoekswensen werden besproken. De advocaat van Promes wil graag nog een aantal getuigen horen, dat zal de komende maanden gebeuren. “Er zijn veel tegenstrijdige verklaringen over wat daar gebeurd is. De rechtbank ziet het belang om deze getuigen te horen”, zei de voorzitter.

Promes was niet aanwezig in de rechtbank. “Cliënt werkt in het buitenland”, zei zijn advocaat. Begin vorig jaar verhuisde hij naar de Russische voetbalclub Spartak Moskou. Promes speelde op het moment van het incident voor Ajax.