Man aangehouden bij verdovende middelenactie

Man aangehouden bij verdovende middelenactie

Geplaatst op 21 oktober 2022, om 09:40 uur

CAPELLE AAN DE IJSSEL – Tijdens een kleinschalige verdovende middelenactie is donderdag een man aangehouden op het Stationsplein in Capelle ad IJssel.

Hierbij is het stroomstootwapen ingezet. De man wordt verdacht van het bezitten van en handelen in verdovende middelen. Omwonenden van het Stationsplein gaven al langere tijd aan overlast te ervaren van mensen die in dat gebied zouden handelen in verdovende middelen. Om die reden waren vandaag agenten aanwezig om de omgeving te observeren. Aanwezige agenten zagen een vermoedelijke drugsdeal en grepen in. Eén van de twee mannen bleek wit poeder op zak te hebben. Agenten wilden hem daarom aanhouden op verdenking van het bezitten van verdovende middelen en het handelen hierin. De man probeerde zich echter aan zijn arrestatie te onttrekken en daarop voelde een agent zich genoodzaakt om het stroomstootwapen in te zetten.

De verdachte is vervolgens alsnog meegebracht naar een politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.