Directeur bouwbedrijf: deel opvarenden watertaxi mijn werknemers

Directeur bouwbedrijf: deel opvarenden watertaxi mijn werknemers

Geplaatst op 21 oktober 2022, om 15:00 uur

SNEEK – Drie van de mensen die in de watertaxi zaten die vrijdagochtend in botsing kwam met een snelboot bij Terschelling zijn medewerkers van Friso Bouwgroep uit Sneek, zegt directeur Henk Dedden. Hij bevestigt daarmee berichtgeving van het AD. Een van de medewerkers had zijn zoontje bij zich, aldus Dedden.

Er zaten volgens hem ook drie medewerkers van een onderaannemer van het bedrijf in de watertaxi. Het gaat in totaal om zes mannen.

De Veiligheidsregio Fryslân maakte eerder bekend dat bij de aanvaring twee mensen omgekomen zijn. Dedden heeft nog “geen officiële informatie gekregen over de status” van de werknemers van zijn bedrijf of die van de onderaannemer.

Friso Bouwgroep heeft “diverse bouwwerkzaamheden” op Terschelling. Het bedrijf is er onder meer bezig met het renoveren van huurwoningen. De medewerkers worden vaker naar het eiland vervoerd met de watertaxi.

De watertaxi, Stormloper, was van Watertaxi De Bazuin. Die organisatie laat weten “kapot” te zijn door het nieuws van de aanvaring. Verdere vragen wil het bedrijf niet beantwoorden.