Verdachte aangehouden voor brand appartementencomplex

Verdachte aangehouden voor brand appartementencomplex

Geplaatst op 21 oktober 2022, om 15:16 uur

AMSTERDAM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 35-jarige Amsterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij een brand in een appartementencomplex in het centrum van Amsterdam twee weken geleden. Eerder werd al gemeld dat de brand in het pand aan het Zuiderkerkhof “zeer vermoedelijk” was aangestoken.

Door de brand, in de vroege ochtend op zaterdag 8 oktober, was ook een explosie ontstaan. Er vielen geen gewonden, maar achttien omwonenden moesten destijds wel hun huizen uit. Vier woningen zijn door de brand onbewoonbaar geraakt.

De verdachte is rond 02:00 uur aangehouden op de Nieuwe Houttuinen, ook in het centrum. De man werd gezocht voor de brandstichting, en politieagenten herkenden hem. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Door: ANP