Hulpdiensten groots opgeroepen voor schietpartij in Centrum

Hulpdiensten groots opgeroepen voor schietpartij in Centrum

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 20:10 uur

AMSTERDAM – Op de Oude Turfmarkt in het Centrum van Amsterdam heeft dinsdagavond een schietpartij plaatsgevonden.

Rond 18:50 uur kwamen er meerdere meldingen van schoten binnen bij de politie, waarop zij groots zijn uitgerukt. Ook zijn er drie ambulances ter plaatse gekomen. En is er een traumahelikopter in de buurt geland. Bij het schietincident zijn twee gewonden gevallen, één is ter plaatse behandeld, een ander slachtoffer is met spoed door het ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis.

“Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is, maar we gaan op dit moment niet uit van een gerichte actie”, zegt de politiewoordvoerder tegen AT5. De schutter is nog voortvluchtig. Er is veel politie op de been, omdat de dader zich mogelijk nog verplaatst. Via Burgernet zijn de signalementen van twee verdachten verspreid. Beide mannen hebben een donkere huidskleur en zijn eind 20 jaar oud. Een van hen draagt een baseballpet en donkere kleding. De politie waarschuwt omstanders hen niet te benaderen, maar 112 te bellen.

De politie heeft de omgeving afgezet en doet verder onderzoek.

Foto’s: Michel van Bergen