Storing politienummers door firewall houdt aan

Storing politienummers door firewall houdt aan

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 20:46 uur

DEN HAAG – De storing in een aantal landelijke politienummers is nog altijd niet verholpen, zegt de politie. Ook kan de politie nog niet aangeven hoe lang mensen niet kunnen bellen naar 0900-8844, het landelijke nummer voor zaken zonder spoed dat al urenlang nagenoeg onbereikbaar is.

De storing zit mogelijk in de beveiligingssoftware, de zogeheten firewall. Het probleem ligt volgens een woordvoerder niet bij de provider van de lijnen.

Landelijk alarmnummer 112 is wel bereikbaar gebleven. Ook de meldlijn 144 voor dierenverwaarlozing- en mishandeling is sinds dinsdagochtend nauwelijks bereikbaar. Het meldpunt verwijst bij spoed naar 112 en heeft een link getwitterd voor niet-spoedeisende zaken.

De politie adviseert mensen die wel de politie nodig hebben, maar geen spoed hebben, te wachten tot 0900-8844 weer bereikbaar is.

De Opsporingstiplijn (0800-6070), waar mensen naartoe kunnen bellen met tips over het amber alert voor de vermiste 10-jarige Hebe, was ook tijdelijk niet bereikbaar, maar inmiddels weer wel.