Fysieke zoekactie vermiste Hebe en Sanne woensdag verder

Fysieke zoekactie vermiste Hebe en Sanne woensdag verder

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 23:03 uur

DEN HAAG – De politie stopt dinsdagavond met zoeken naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) omdat het donker wordt. Woensdag gaat de zoektocht verder. “Nu het donker is wordt het zoeken lastiger, daarom stopt de zoekactie en gaan we morgen verder”, zo meldt de politie dinsdagavond. Vooralsnog is er niks gevonden wat duidt in de richting van het tweetal.

“Het onderzoek gaat onverminderd door en we lopen alle informatie uit die we tot nu toe hebben.” Volgens de politie is het erg belangrijk dat mensen met informatie zich melden. “We weten nog niet genoeg. We hebben Hebe en Sanne nog niet kunnen vinden helaas”, zo zei hoofd operatiën Stijn van Griensven van de politie Oost-Brabant dinsdagavond in talkshow Jinek.

Er wordt vooralsnog rekening gehouden met alle scenario’s. Zo is het nog niet te zeggen of er sprake is van een ontvoering of een ongeluk. “Wat we weten is dat Hebe en Sanne een hele nauwe band hadden, dat geldt ook voor beide families. Maar dat laat onverlet dat we nog steeds in deze fase van het onderzoek met alle scenario’s rekening houden.”

Zie ook: Familie vermiste Hebe dankbaar voor ontvangen steunbetuigingen

De 10-jarige Hebe is ernstig, meervoudig beperkt en heeft op elk moment van de dag zorg nodig. Haar begeleidster Sanne kan dat haar bieden, aldus Van Griensven. “We weten niet of ze nu zonder de zorg van Sanne is, maar ze kan niet zelfstandig functioneren.” De politie benadrukt geïnteresseerd te zijn in alle informatie die eraan kan bijdragen de twee terug te vinden, en roept iedereen met informatie op om contact op te nemen met de politie.

Aan het eind van maandagmiddag haalde Sanne Hebe op in Raamsdonksveer om haar naar huis te brengen. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto met het kenteken PR-425-K. Het vermiste tweetal zou voor het laatst gezien zijn op de A59 ter hoogte van Waspik. De politie zocht dinsdag sinds 14.30 uur samen met ongeveer 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team in Waspik.

Eerder op dinsdag deed de politie onderzoek naar een melding van een auto in het water bij de Hooiweg in Waspik, maar dat leverde geen voertuig op. Rond 22.30 uur meldt de politie dat de zoekactie aan de Hooiweg is afgerond. “We hebben daar helaas niets aangetroffen. We blijven met man en macht op zoek naar Hebe en Sanne.”

Door: ANP