UPDATE: Brandweer laat brand in bedrijfsverzamelgebouw gecontroleerd afbranden

UPDATE: Brandweer laat brand in bedrijfsverzamelgebouw gecontroleerd afbranden

Geplaatst op 16 oktober 2022, om 09:25 uur

BEUGEN – In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Transportcentrum in Beugen woedt momenteel een grote brand. De brand is inmiddels uitslaand en de brandweer heeft de brand opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’.

De brandweer werd rond 08:45 uur gealarmeerd, waarna er al snel werd opgeschaald. Het pand is een groot bedrijfsverzamelgebouw, waar meerdere bedrijven bij elkaar zitten. Volgens eerste berichten woedt de brand bij het bedrijf KWS Seuren en JK Automotive. De brand gaat gepaard met flinke knallen en veel rookontwikkeling, zo meldt de verslaggever ter plekke. Één persoon is gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Uitslaand
Er kwam een forse rookontwikkeling uit het pand. De brand woedde in het pand en er waren meerdere brandweerkorpsen ter plekke. Rond 09:15 uur werd er opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Een kraan is aanwezig om de gevaarlijkste delen van het pand plat te gooien. Ook is er een ontsmettings zone gemaakt en doet de brandweer verschillende metingen vanwege eventuele gevaarlijke stoffen

Rond elf uur werd een NL-alert verstuurd waarin werd opgeroepen uit de rook te blijven, de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

foto’s: Persbureau SK-Media