Politie houdt tientallen voetbalsupporters tegen die met elkaar wilden vechten

Politie houdt tientallen voetbalsupporters tegen die met elkaar wilden vechten

Geplaatst op 16 oktober 2022, om 12:19 uur

BEST – De tientallen voetbalsupporters die zaterdagavond in de buurt van het Brabantse Best werden aangehouden, maken onderdeel uit van de harde kern van FC Utrecht. Zij waren onderweg naar Eindhoven om de confrontatie aan te gaan met leden van de harde kern van PSV. Dat meldt de politie zondag.

De supporters werden aangehouden op een parkeerplaats langs de snelweg A2. Toen de politie doorkreeg dat de voetbalfans daar verzamelden, werden de toegangswegen ernaartoe geblokkeerd. Controles van voertuigen en personen leverde de vondst op van onder meer slagwapens, ploertendoders, bivakmutsen en vuurwerk. Alle aanwezigen, 47 verdachten in totaal, werden hierop aangehouden.

De verdachten zijn met een stadsbus naar het politiebureau vervoerd. In de loop van de nacht mochten ze weer gaan. Ze hebben proces verbaal gekregen voor zaken als samenscholen en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Tijdens de aanhouding van de supporters reed een van hen in op een agente. Zij wist de auto te ontwijken en raakte niet gewond. De bestuurder wist zo wel te ontkomen. De politie doet nog onderzoek naar dit incident. De bestuurder wordt waarschijnlijk op een later tijdstip aangehouden, meldt de politie hierover.