Weer autobranden in Arnhem, vermoedelijk pyromaan actief

Weer autobranden in Arnhem, vermoedelijk pyromaan actief

Geplaatst op 16 oktober 2022, om 10:48 uur

ARNHEM – Op de Schepen Monetariusstraat en op de Delfzijlstraat in Arnhem hebben zaterdag avond en nacht autobranden gewoed. Het vermoeden is dat er een pyromaan actief is in de stad.

Rond 23.50 uur werd de eerste brand op de Schepen Monetariusstraat gemeld door een buurtbewoner. Toen de brandweer aankwam stond de voorkant van het geparkeerde voertuig in lichterlaaie.

Even voor 5.00 uur kwam werd wederom de brandweer gealarmeerd voor een autobrand, ditmaal op de Delfzijlstraat. Ook daar ging ook de voorkant van de auto verloren door de brand. Twee naastgeparkeerde auto´s hebben ook fikse brandschade opgelopen.

De teller bij elkaar inmiddels op 6 autobranden. Ook zijn bij meerdere van deze branden naastgeparkeerde voertuigen beschadigd. Het is dus inmiddels een reeks branden aan het worden in het zuiden van Arnhem. Zaterdagavond 1 oktober begon de eerste autobrand op de Orchislaan. In de nacht van maandag op dinsdag 4 oktober was het weer raak op de Wederikstraat, in de nacht van woensdag op donderdag 6 oktober op de Delfzijlstraat was de derde brand en in de nacht van donderdag op vrijdag 14 oktober was het raak op de Keurvorstlaan.

Foto’s Persbureau Heitink

Foto´s van Schepen Monetariusstraat:

Foto’s van Delfzijlstraat: