Verdachte schietpartij terras Tilburg mogelijk in buitenland

Verdachte schietpartij terras Tilburg mogelijk in buitenland

Geplaatst op 10 oktober 2022, om 18:02 uur

TILBURG – Een man die nog wordt gezocht voor een schietpartij op een Tilburgs terras in juni, de 24-jarige Thomas N. uit Drunen, verblijft mogelijk in het buitenland. Dat blijkt maandag uit een oproep van de politie, waarmee die hoopt meer te weten te komen over waar N. momenteel is.

“Wie heeft informatie over de verblijfstatus van deze verdachte? Verdachte is woonachtig in Drunen, maar niet wordt uitgesloten dat verdachte mogelijk op dit moment in het buitenland verblijft”, staat te lezen in de oproep. Daarin is ook een duidelijke foto van de verdachte te zien en wordt zijn volledige naam genoemd.

Op de Heuvelring in Tilburg werd zondagochtend 12 juni om 00.20 uur een toen 29-jarige man op een terras beschoten, volgens de politie door Thomas N. Op camerabeelden is te zien dat Thomas N. op de cafébezoeker schoot, die daarbij gewond raakte aan zijn been.

Thomas N. ging er na het schietincident samen met zijn broer Lucas N. vandoor. De politie wist de destijds 22-jarige Lucas aan te houden, maar Thomas is sindsdien spoorloos. Waarschuwingsschoten van een agent hielden hem niet tegen. Op zijn vluchtroute werd later een vuurwapen gevonden, dat is in beslag genomen.

De reden voor de schietpartij, die het Openbaar Ministerie als een poging tot moord ziet, is nog steeds niet duidelijk. Slachtoffer en vermeend schutter Thomas N. zouden elkaar slechts kennen van een eerder bezoek aan de kermis. Het slachtoffer zelf zegt geen idee te hebben waarom hij beschoten is, zo bleek tijdens een eerdere zitting in de zaak.

Lucas N. zegt niets met de schietpartij te maken te hebben. Toch besloot de rechter in september dat hij in de cel blijft tot de volgende zitting, die toen gepland stond op 25 november.

Foto’s Toby de Kort

LEES OOK: Man neergeschoten in bomvolle Tilburgse binnenstad

Door: ANP