Man neergeschoten in bomvolle Tilburgse binnenstad

Man neergeschoten in bomvolle Tilburgse binnenstad

Geplaatst op 12 juni 2022, om 10:53 uur

TILBURG – In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00:30 uur is er een man neergeschoten bij een horecagelegenheid in het bomvolle centrum van Tilburg. De man werd onder vuur genomen op een terras waar hij met meerdere mensen aan een tafel zat.

Bij de horecagelegenheid was het zeer druk. Ook in de Tilburgse binnenstad was het zeer druk door het evenement ‘Tilburg zingt’ waar duizenden mensen op afkomen. Ook was het druk in het uitgaansleven. De schietpartij vond op een steenworp afstand plaats van het evenement.

Na het schietincident gingen er diverse verdachten van door. Een van de verdachten probeerde met zijn auto te vluchten via de Jan Aartestraat, maar zag hierbij paaltjes over het hoofd. Agenten die in het uitgaansgebied aanwezig waren, waren snel ter plaatse. De agenten losten een waarschuwingsschot op de verdachte bij de auto aan te houden. Een andere verdachte wist te voet te vluchten.

De politie schaalde direct op om de vele bezoekers te weren op het plaats delict. Een groot deel van de Heuvelring werd afgesloten voor het publiek en automobilisten. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan bij de horecagelegenheid en bij de vluchtauto. Medewerkers en gasten zijn opgevangen en ondervraagd door de politie. De politie is met man en macht op zoek naar de tweede voortvluchtige dader. Het slachtoffer is met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s Toby de Kort