Politieagent bedreigd, belaagd en gewond door tientallen personen

Politieagent bedreigd, belaagd en gewond door tientallen personen

Geplaatst op 10 oktober 2022, om 12:58 uur

EMMEN –  Zondagmiddag werd een politieagent bedreigd en belaagd door tientallen personen. Hij liep daarbij ook letsel op. De agent reageerde op zijn dienstmotor op een melding van een scootermeeting en scooteroverlast nabij de Huygensstraat in Emmen. Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd en de agent heeft aangifte gedaan van wat hem is overkomen. De politie roept iedereen op die iets weet over wat er zondagmiddag aan de Huygensstraat is gebeurd, die informatie met de politie te delen. Heb je bijvoorbeeld beelden gemaakt met je mobiele telefoon? Deel ook die beelden met de politie.

De motoragent was rond 16:00 uur als eerste en enige agent aanwezig nadat de overlastmelding binnenkwam. Hij trof op de Huygensstraat een grote groep personen. Hij controleerde daar van een 20-jarige bestuurder van een motorscooter de papieren. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed op een motorscooter zonder kentekenplaat. Hierop nam de agent de motorscooter in beslag.

Toen de agent met de bestuurder hierover in gesprek was, kwam een grote groep personen dreigend op hem af en sloten hem in. Ze riepen daarbij onder andere “Pak hem”. Mensen uit de groep begonnen de agent te duwen en belaagden hem, waarna de agent meerdere collega’s ter assistentie opriep. Bij het duwen liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. De bestuurder van de motorscooter ontkwam in de commotie. Zijn gegevens zijn bij de politie bekend. Vermoedelijk kwamen de aanwezigen vanuit verschillende delen van Noord-Nederland, waaronder Groningen.

De motorscooter die de agent in beslag wilde nemen, werd in het gedrang weer meegenomen door mensen uit de groep. Toen de agent met zijn pepperspray dreigde, viel de groep uiteen en renden de aanwezigen snel weg toen ook meerdere politie eenheden snel arriveerden. Er zijn daarna nog een aantal scooterbestuurders gecontroleerd en kentekens genoteerd. De agent hoefde zich gelukkig niet te laten behandelen aan zijn verwondingen.

Signalementen bekend
Agressie en geweld tegen politieagenten is onacceptabel. Agenten moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweldtegen medewerkers wordt niet getolereerd. De politie doet altijd direct aangifte van geweld. Het onderzoek naar deze zaak is dus ook direct opgestart. Van twee personen zijn er signalementen bekend.

Eén van de personen die de agent heeft belaagd heeft het volgende signalement:

 • Man
 • Getinte huidskleur
 • Fors postuur
 • 1m65 tot 1m70 groot
 • Blauwe hoodie
 • Zwarte sjaal/bivakmuts
 • Krullend haar
 • Blauwe schoenen

De persoon die in het tumult de motorscooter meenam heeft het volgende signalement:

 • Man
 • Witte huidskleur
 • Witte trui
 • Zwarte bodywarmer met capuchon
 • Ongeveer 1m90 groot
 • Slank postuur

Deel je informatie met de politie
Als je bij het incident was en je hebt je informatie nog niet met de politie gedeeld, komen ze graag met je in contact. Ze komen specifiek graag in contact aanwezigen die het incident hebben gefilmd. De beelden die zij hebben kunnen waardevol zijn in het onderzoek. Er gaan al beelden van het incident rond op verschillende social media. Deze beelden hebben zij ook in ons bezit. Blijf je liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.

Foto: Politie