Arnhemmer met 550 kg illegaal vuurwerk aangehouden door marechaussee

Arnhemmer met 550 kg illegaal vuurwerk aangehouden door marechaussee

Geplaatst op 10 oktober 2022, om 13:30 uur

ZEVENAAR – Vorige week dinsdag zag de marechaussee in Zevenaar een bestelbus rijden.

Zij zagen dat de bus voorzien was van een Duits kenteken. Zij hebben deze bus onderworpen aan een controle. In de bus zat een 42-jarige Nederlandse man die woonachtig is in Arnhem. Bij de controle verklaarde de bestuurder dat hij zojuist uit Emmerich (D) kwam en onderweg was naar zijn huisadres. De collega’s zagen dat de bestelbus wat zwaar beladen was. Hierop heeft de bestuurder de bestelbus geopend en de marechaussees zagen dat er verschillende dozen met vuurwerk in lagen. De bestuurder kon hiervoor geen vrachtbrief of vergunning tonen. Hierop is de 42-jarige bestuurder aangehouden en is de bestelbus met daarin het vuurwerk in beslag genomen.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte ongeveer 550 kg illegaal vuurwerk in zijn bezit had. Tijdens het onderzoek heeft er nog een huiszoeking in de woning van de verdachte plaatsgevonden. Hierbij is nog een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek naar het strafbare feit loopt nog en de verdachte zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Foto: Marechaussee Zevenaar