Ongelukdetectie in nieuwe iPhones belt ook 112 in wilde achtbaan

Ongelukdetectie in nieuwe iPhones belt ook 112 in wilde achtbaan

Geplaatst op 10 oktober 2022, om 11:52 uur

NEDERLAND – De Crash Detection-functie in iPhone 14-toestellen en de nieuwe Apple Watch Series 8, SE en Ultra lijkt zichzelf te activeren in achtbanen. Dat meldt The Wall Street Journal.

De functie wordt gebruikt om automatisch hulpdiensten in te schakelen bij een auto-ongeluk. Inmiddels zijn er al 14 meldingen binnen gekomen waarbij de Iphone 14 een Crash Detection doorstuurt naar de hulpdiensten.

Het is niet bekend of en wanneer Apple met een update komt om vals-positieven met de Crash Detection-functie in achtbanen te beperken. Tweakers heeft vragen uitstaan bij Apple. Deze valse meldingen kunnen in de tussentijd omzeild worden door de vliegtuigmodus van een iPhone of Apple Watch in te schakelen; in die modus werkt Crash Detection niet. Gebruikers kunnen de functie uiteraard ook volledig uitschakelen in de instellingen of hun apparaten niet meenemen in een achtbaan.