Bestuurster met rijverbod slaat op de vlucht voor Marechaussee

Bestuurster met rijverbod slaat op de vlucht voor Marechaussee

Geplaatst op 30 september 2022, om 20:18 uur

ARNHEM – De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond in Halle een 28-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden na een wilde achtervolging. Kort nadat zij een rijverbod opgelegd kreeg, zagen marechaussees haar weer voorbij rijden en ging de bestuurster er vandoor.

Marechaussees zagen de vrouw eerder met autopech staan op de A18 nabij Doetinchem. Toen zij stopten om hulp te verlenen, rees al snel het vermoeden dat de vrouw onder invloed was van verdovende middelen. Na het afnemen van een speekseltest, testte zij dan ook positief op cannabis. De bestuurster kreeg daarop een rijverbod van 24 uur opgelegd. Het voertuig werd verplaatst naar een veilige plek, zodat zij alternatief vervoer kon regelen.

De marechaussees vervolgden hun weg, maar zagen de vrouw enkele minuten later alweer voorbij rijden. Toen zij het stopteken negeerde, werd de achtervolging ingezet. Tijdens de achtervolging door Doetinchem en Westendorp, pleegde de bestuurster meerdere verkeersovertredingen en haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit. Met behulp van de politie kon zij in Halle worden klemgereden en aangehouden.

Haar voertuig is in beslag genomen. De Marechaussee in Zevenaar doet verder onderzoek in de zaak.

Foto: Marechaussee