Automobilist crasht bij achtervolging

Automobilist crasht bij achtervolging

Geplaatst op 30 september 2022, om 14:30 uur

NIJMEGEN– Vrijdagochtend vond omstreeks 10:30 uur een politie achtervolging plaats vanaf de A73. De achtervolging ging met hoge snelheid Nijmegen in en eindigde in de Venusstraat.

De bestuurder van een auto negeerde een stopteken van de politie van de Landelijke Eenheid, en ging er met hoge snelheid vandoor. Meerdere politiewagens sloten aan bij de achtervolging. Bij Nijmegen sloten politiewagens van de Nijmeegse politie aan. Ook vloog een politiehelikopter mee. De man reed met hoge snelheid Nijmegen in. Via de Paul Krugerstraat reed hij Heseveld in en raakte in de Venusstraat van de weg, waarbij hij een lantaarnpaal op de hoek van de Planetenstraat de grond uit reed. Hij werd klemgereden door de politiewagens. De man is gelijk aangehouden.

De politie heeft de straat afgesloten voor onderzoek.

Foto’s: Persbureau Heitink