Acht dode katten gevonden in Almeerse buurt: aantal lagen in de vijver

Acht dode katten gevonden in Almeerse buurt: aantal lagen in de vijver

Geplaatst op 30 september 2022, om 14:24 uur

ALMERE – In de Regenboogbuurt in Almere zijn deze week acht dode katten gevonden. Ze lagen langs de busbaan, in een tuin en in een vijver. De politie weet dat in ieder geval twee katten zijn vergiftigd. Wat er met de rest is gebeurd, is nog een groot raadsel.

Dit weekend was er nog sprake van vijf dode katten, schrijft een wijkagente op Instagram. Die waren allemaal in de Paarlemoervijver gevonden en kwamen allemaal uit de directe omgeving, aldus de agente. “Het heeft er alle schijn van dat de katten door iemand in de vijver zijn gegooid”.

Vergiftigd
Een woordvoerder van de politie laat donderdag aan Hart van Nederland weten dat meer dode katten zijn gevonden. “Totaal weten wij nu van acht dode katten. Twee lagen langs de busbaan, één in een tuin en de anderen in de vijver.” Op verzoek van twee eigenaren van twee dode katten is door de dierenarts autopsie uitgevoerd. Daaruit bleek dat ze zijn vergiftigd.