Verdachte met vuurwapen verstopt zich op dak schuur

Verdachte met vuurwapen verstopt zich op dak schuur

Geplaatst op 30 september 2022, om 13:39 uur

DEN HAAG – Drie verdachten die mogelijk betrokken waren bij een inbraak op de Hollanderstraat in Den Haag zijn aangehouden. Een van hen ging op het dak van een schuur liggen en verstopte zich, maar agenten hadden het snel in de gaten. Toen hij naar beneden kwam zagen ze een (nep)vuurwapen in zijn broeksband.

Agenten waren naar de Hollanderstraat gegaan nadat een oplettende buurtbewoner de politie belde. Na de aanhouding is het wapen van de verdachte onderzocht door de TEV (Team Explosieven Verkenning). Het blijkt te gaan om een balletjespistool wat bijna niet te onderscheiden was van een echt vuurwapen. Het balletjespistool is in beslag genomen.

De drie aangehouden verdachten zijn mannen van 29 en 34 jaar oud. Een van hen komt uit Den Haag, de andere twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De verdachten waren over een muur geklommen en hebben vermoedelijk een poging inbraak gedaan. De politie doet verder onderzoek.