Ontsnapte serval haalt uit naar bewoner

Ontsnapte serval haalt uit naar bewoner

Geplaatst op 17 september 2022, om 09:53 uur

ARNHEM – Een bewoner van de Bellavista in Arnhem keek zaterdagochtend vreemd op toen hij werd gewekt door het geluid van vechtende katten.

Toen de man uit het raam keek zag hij dat er in zijn voortuin een gigantische serval het aan de stok had met zijn huiskat. Beide katten stonden blazend en met een bolle rug tegenover elkaar. Toen de man zijn voordeur opendeed om de katten uit elkaar te halen, haalde de serval naar hem uit. Hierop heeft hij de politie gebeld.

Uiteindelijk werd ook de dierenambulance en een dierenarts gewaarschuwd. Door de dierenarts werd de serval met een pijltje verdoofd, waarna ze hem konden pakken en de chip in zijn nek konden uitlezen.

De serval is tijdelijk ondergebracht bij een dierenasiel. Mogelijk is hij ergens ontsnapt.

Foto’s: Timo Bouwman / Persbureau Heitink