Arrestaties voor mensensmokkel en openstaande gevangenisstaf

Arrestaties voor mensensmokkel en openstaande gevangenisstaf

Geplaatst op 9 september 2022, om 15:03 uur

ZEVENAAR – De Koninklijke Marechaussee heeft op 6 september een 55-jarige Syrische man aangehouden op verdenking van mensensmokkel en een dag later een 46-jarige Griek die in het buitenland nog een gevangenisstraf van 10 jaar moet uitzitten.

Marechaussees gaven op 6 september, tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) op de rijksweg A12 bij Zevenaar, een stopteken aan de bestuurder van een auto met Belgisch kenteken. Het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor waarop een achtervolging werd ingezet. Tijdens de achtervolging zagen de marechaussees dat de bijrijder uit de auto sprong. Hij is even later opgepakt. Dit bleek een 27-jarige Syriër die asiel in Nederland aanvroeg. Het voertuig is in Angerlo gestopt waarbij de bestuurder, een 55-jarige Syrische man, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens een MTV-controle op 7 september controleerden marechaussees de bestuurder van een auto op de Europaweg in Arnhem. De bestuurder, een 46-jarige Griek, toonde desgevraagd een Grieks rijbewijs, dat na controle vals bleek te zijn. Hierop is de man aangehouden. Later bleek, bij controle van zijn gegevens, dat hij door de Griekse autoriteiten gezocht wordt in verband met een openstaande gevangenisstraf van 10 jaar vanwege een drugsdelict.

De Marechaussee doet verder onderzoek in beide zaken.

Foto: Marechaussee Zevenaar