Verdachte van dodelijke steekpartij is 16-jarige jongen

Verdachte van dodelijke steekpartij is 16-jarige jongen

Geplaatst op 9 september 2022, om 13:31 uur

VLISSINGEN – De verdachte die donderdagavond werd aangehouden na een dodelijk steekpartij in Vlissingen, is een jongen van 16 uit Middelburg. Dat meldt de politie vrijdag. Het slachtoffer is een 20-jarige man uit Vlissingen.

Om 22.40 uur kreeg de politie een melding van de steekpartij bij het Bellamypark, waar op dat moment een festival bezig was. De politie vond een zwaargewonde man die was gestoken, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Vooraf aan de steekpartij zou ruzie zijn geweest.

Agenten kregen van getuigen een signalement van de 16-jarige jongen. Hij werd diezelfde avond nog gevonden in Middelburg. Hij probeerde bij zijn aanhouding te ontkomen door het op een rennen te zetten, maar de politie wist hem na een korte achtervolging aan te houden.

Het slachtoffer werd neergestoken tijdens het Kickoff Festival, bedoeld voor studenten van University College Roosevelt, de hogeschool HZ en mbo-school Scalda, schrijft de regionale krant PZC. In een reactie laat HZ weten te zijn geschrokken van het incident. Er is vrijdag een inloopbijeenkomst georganiseerd met slachtofferhulp voor studenten, ouders en medewerkers. Het slachtoffer zou een student zijn geweest van Scalda.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de steekpartij en roept getuigen en mensen met camerabeelden op zich te melden.