Storing Maastrichtse ziekenhuis opgelost

Storing Maastrichtse ziekenhuis opgelost

Geplaatst op 8 september 2022, om 18:16 uur

MAASTRICHT – De technische storing die het ziekenhuis in Maastricht donderdagochtend en -middag lamlegde, is voorbij. Dat maakte het ziekenhuis bekend. De afspraken vrijdag in het ziekenhuis kunnen gewoon doorgaan.

Duizenden patiënten konden donderdag niet behandeld worden in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) omdat een digitale systeemstoring het ziekenhuis had platgelegd. Alle poliklinieken werden gesloten, alleen oncologie, nucleaire geneeskunde, de poli voor zwangere vrouwen en dialyse waren nog open, zei een woordvoerder. Geplande opnames van patiënten konden wel doorgaan.

Het ziekenhuis was sinds 09.15 uur telefonisch en digitaal niet bereikbaar. Ook de systemen met patiëntgegevens lagen plat, waardoor consulten en behandelingen nagenoeg onmogelijk waren. Wat precies de oorzaak van de storing was, kon de woordvoerder niet zeggen. Hij weet niet of het ziekenhuis gehackt is.

Mensen die vergeefs naar het ziekenhuis kwamen, werden opgevangen en naar huis gestuurd. Het ziekenhuis belt hen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Door: ANP